woensdag 16 september 2009

Regen, ja


Donkere wolken pakten zich gistermiddag samen boven Los Vivancos. Een bui barst los en een gordijn van regen maakt dat Marcel niet eens meer de overkant van de straat voor ons huis kan zien. Hij moet ook nog zo snel mogelijk alle ramen en deuren dichtdoen voordat alles inregent. Het was ook zulk mooi weer dat je ook alles open hebt staan. Marcel was dus in een paar tellen tot op de draad nat. In het eerste half uur van de bui viel er 40 mm regen, dat is dus heeeel veeeel. Nog een uurtje later telde de regenmeter 50 mm. Gelukkig bleken de meeste plekken waar we weleens een lekje hadden goed gerepareerd. Een enkel druppeltje zag Marcel nog, maar met zo´n bui is dat niet verwonderlijk. Het was gelijk een goede test voor de veranda. Daar was een enkel plekje niet regendicht, waar de schroeven door het dak gaan. Maar geen probleem, het is toch een buitenruimte. Alleen aan de zijkant moeten we een regenschermpje voor het geval dat het waait. En een dorpeltje voor de deur naar binnen, zodat het niet via de vloer naar binnen loopt. In de Rambla achter ons huis stroomde een riviertje van 50cm diep op het hoogtepunt. De planten waren erg blij met de verfrissing en overal waar je nu komt zie je frisgroene bomen omdat het stof eraf is gewaaid. Over een paar dagen komen overal planten op en wordt alles weer groen. Hier is het in de zomer kaal en in de winter groen, net andersom als in Nederland!

Toen ik even na de ergste bui naar huis ging, stonden er behoorlijk wat velden onder water, en een aantal plekken stond de weg onder water. Dan maar even langzaam rijden! In Fuente Alamo stond die avond een meter water in de grote Rambla del Fraile. En dan stroomt het hard! Al het water van zo´n 15 km in de omtrek stroomt naar Fuente Alamo, dat in het laagste punt van de Campo de Cartagena ligt. Dus al het water van de bergen moet via Fuente Alamo. Misschien heet het daarom wel zo, omdat water daar altijd heenstroomde en waarschijnlijk een ondergronds reservoir wormt. Ik moet daar nog een keer iets over gaan lezen. ´s Nachts was het peil alweer gezakt tot 30cm. Wel dom van me dat ik niet even ben gaan kijken, en ik was ´s middags nog wel in Fuente Alamo voor een paar boodschappen!

Vandaag regent het ook nog af en toe, maar meer gestage regentjes, alhoewel er vananvond nog even een klein regengordijntje voorbij kwam van 2 minuten. Wel net genoeg om doornat te worden als je de was van de lijn wil halen.

Voor de spanjaarden is dit alles natuurlijk weer voer voor gesprekken. Ze houden toch al ontzettend van praten en het weer is (ook hier) een gewild onderwerp. Alleen hoor je hier vaker "wat is het warm" als "wat is het koud", ha ha.

zaterdag 15 augustus 2009

Grotten van Sorbas




Zondag zijn we in de grotten van Sorbas geweest, het grootste gipsgrottenstelsel van de wereld(!). Het was ongeveer anderhalf uur rijden van ons huis, net voorbij Vera. Onderweg, vlak bij Sorbas, zagen we de gevolgen van de bosbranden van een paar weken geleden. Hier en daar flinke stukken land en bomen vernield. Toen we in Sorbas aankwamen kregen we allemaal een helm op met een lamp eraan, omdat er in de grotten geen verlichting, trappen en rails zijn gemaakt. Dit is natuurlijk extra leuk! Klimmen en kruipen in echte grotten was voor die meiden natuurlijk het einde. Je mocht ook niets meenemen naar binnen. Sommige stukjes waren nog best lastig, met kont en benen tegen de muur omhoog over een spleet, ik zie niet iedereen dat doen hoor! Ergens halverwege de tocht mochten we van de gids allemaal de lamp uitzetten, dan is het errug donker hoor.

Na dat de tocht was afgelopen zijn we naar het strand van Villaricos gegaan. Erg rustig, erg leuk, parkeren aan het strand (geen file natuurlijk!), perfecte snorkelbaai en een heel leuk terras met bar omzoomd met heggen en planten. Dan voel je je ook na 5 jaar toch weer heel erg op vakantie hoor.

zondag 19 juli 2009

Veel werk verzet











In Juni en Juli hebben we veel werk verzet! Marcel heeft de veranda al zo goed als af. Zo hebben we er ruim 30 m2 leefruimte bij die we bijna het hele jaar kunnen gebruiken. In voorjaar, zomer en herfst is het er heerlijk, en door de horren vliegvrij. Voor de winter hebben we er een klein potkacheltje, dat we kunnen stoken indien nodig. Dit is echt een tweede woonkamer, en we gaan er dan ook een zithoek en een eethoek inrichten.

Verder hebben we in Juni/Juli het dak van de bijgebouwen laten vervangen. Dit hebben we laten doen omdat het voor Marcel alleen wel heel erg veel werk zou zijn. Bovendien is het best wel zwaar en dan kan hij zijn talenten beter voor het fijnere werk (ook zwaar hoor, soms!) gebruiken. Een aannemer is met drie man twee weken bezig geweest en we zijn erg tevreden over het resultaat. HEt is wel een fijn idee dat alles nu deze winter daar droog blijft. De appartementen zijn nu een stapje dichterbij!

De meiden hebben inmiddels vakantie. Ze hadden uitmuntende rapporten! De eerste week had ik ook vakantie en was het de fiesta van Las Palas. Daar hebben we met een aantal festiviteiten meegedaan, zoals de Misa Rociera, dit is een feestelijke mis waar (bijna) iedereen in sevillaanse of zigeuner klederdracht komt. Een heel kleurrijk gebeuren. Aansluitend is er dan gratis martini bij een van de plaatselijke bars. En een "paella gigante" voor het hele dorp! Die is nog erg lekker ook. Verder een aantal feestavonden met live muziek, erg gezellig.

De meiden zijn dan nog 3 weken naar zomerschool geweest, omdat 12 weken zomervakantie toch wel erg lang is. Morgen beginnen de laatse acht weken, en ik heb maar een soort programmaatje voor ze gemaakt, zodat de dag nog wat structuur heeft. Gelukkig hoef ik een stuk minder uren te maken voor mijn werk momenteel, zodat ik er ´s middags ook voor ze kan zijn.

Vandaag was het onze 9e trouwdag. Dit hebben we gevierd met ontbijt op bed, door de meiden gemaakt. Verder hadden ze wat "kadootjes" ingepakt, 2 beschilderde stenen, een (oud) schetsboek voor Marcel en een (oud) paardenboek voor mij. Toch erg attent. Oh ja, en een kaart via Hallmark, dat had Charlotte erg goed gedaan!

Vanmiddag zijn we bij wijze van feestje naar de film van Iceage 3 geweest, in 3D. Dit is een erg vermakelijke film, ook voor volwassenen. We hebben genoten!

maandag 8 juni 2009

Feria de Ganados in Fuente Alamo



De eerste week van Juni is inmiddels traditioneel de Feria de Ganados in Fuente Alamo. Dit jaar was de vijfde keer dat deze gehouden werd. Het wordt gehouden in de Rambla van Fuente Alamo. Daar staan allemaal tijdelijke stallen, standjes en tentjes met allerlei standhouders/zaken ter info en ter verkoop. Op zondag is er altijd de Misa rociera, dit is een mis waarbij iedereen (veel mensen) in de traditionele Sevillaanse (zigeuner) kledij rondloopt. Het is altijd heel leuk om naar toe te gaan, al die kleurige jurken! Ook dit jaar zijn we zelf ook weer in onze gitano jurken gestapt, ik en de meiden. Voor Charlotte hebben we vorige week nog een nieuwe gekocht op de markt in Fuente. Dit is een tweede hands jurk die je dan koopt voor €20,- Typisch geen geld voor zo´n mooie handgemaakte jurk.

Verder zijn er vooral heel veel paarden in alle kleuren en maten, van Arabische volbloeds tot Shetlanders, tot ezelsveulentjes. Ook rijden er aanspanningen rond met een of meer paarden of muildieren. De meiden mochten meerijden op de wagen van de oom van een vriendinnetje van school, vonden ze geweldig! Ik heb zelf wel weer een paar leuke paarden gezien, maar even nog geen tijd, beter als C, iets groter is en nog wat beter kan rijden!

Car Boot Sale

Op Zondag 31 Mei zijn we ´s ochtends in alle vroegte naar de car boot sale in Cañadas del Romero gegaan. We hadden nog heel wat spulletjes waar we vanaf moesten,en dan is een car boot sale hier een goede optie. Voorheen gingen we meestal naar San Javier, maar Cañadas del Romero is een heel stuk dichterbij. Toen we om 7:15 aankwamen was het al behoorlijk druk met autos en standhouders. We parkeerden onze auto op de aangegeven plaats en zetten de tafel neer. Binnen 2 tellen stonden er wel 20 marokkanen om de tafel en de auto heen, ze wilden alles al kopen wat ze zagen, inclusief de thermoskan met verse koffie en de koelbox met broodjes! Ook de dozen die nog niet uitgepakt waren vonden ze erg interessant. Na een half uurtje werd het wat rustiger en konden we rustig alles uitpakken. De meiden vonden het ook wel heel leuk, vooral toen er later wat kindertjes hun oude speelgoed en knuffels kwamen kopen.

Al met al hebben we best leuk verkocht, met name de schotelontvanger (€ 30) en de kantenmaaier (€15) brachten leuk geld op. De kantenmaaier verkochten we aan een engels stel, die niet genoeg geld bij zich hadden, vervolgens een aanbetaling deden (!), naar hun huis gingen om meer geld te halen, betaalden en vervolgens zeiden, we laten hem nog even bij jullie, dan kunnen we even koffie gaan drinken. Aan het einde van de markt hebben we ze maar even opgezocht om de maaier af te geven.

De totale opbrengst was €100,- bestemd voor de Euro-Disney pot. En we zijn nu wel van de allerlaatste dozen met "rommel" af. In de toekomst dan alleen nog maar kleding van de meiden die te klein is en wat spulletjes en speelgoed die uit de gratie raken.... Het is wel fijn om steeds meer van die "ballast" kwijt te raken. Op een gegeven moment lijkt het in huis wel alsof we alles van A naar B en via C weer naar D slepen, en elke keer diezelfde dozen. Dat zijn er nu toch wel weer zo´n 12 minder!! Ruimt heerlijk op. Binnenkort kunnen alle spullen op de 2 zoldertjes en in de bergkast.

zondag 24 mei 2009

Lunch in Murcia

Vandaag hebben we met mijn ouders, die hier 10 dagen op vakantie zijn, een tripje naar Murcia (stad) gemaakt. Het is maar 40 minuutjes met de auto. Wat is Murcia een leuke stad. Ten eerste is het weer er altijd goed, wat leuk is voor koffie, churros, broodjes, bier, calamares etc op terrasjes! Verder zijn er veel oude (historisch interessante) gebouwen te bewonderen. Vandaag hebben we de Kathedraal bekeken, en het bijbehorende museum. Wat een prachtig bouwwerk. Maar zoals mijn vader terecht opmerkte, is dat dit soort gebouwen zo veel jaren geleden alleen konden verrijzen door het geld van heel veel arme mensen en enkele rijke, en door het zweet van heel veel arme mensen. Dat werpt er weer een iets ander licht op. Maar daar denken we niet te veel aan, nu genieten we ervan. De meiden vonden het ook mooi en spannend en legden hier en daar links met hun eigen belevingswereld. Zo zagen we een heilige die wel heel erg op Albus Perkamentus leek en ook een heilige (Christophorus) reus die een baby (Jezus) op de schouders droeg, wat ons meteen deed denken aan Hagrid met Harry Potter!.

Na de kathedraal over de rio de Segura gewandeld over de Puente de los Peligros, de brug van de gevaren, naar een andere wijk gelopen. Daar bevond zich het water en wetenschapsmuseum, met erg leuke interactieve zaken die met water te maken hadden. Heel interessant en leerzaam ook voor de meiden.

Lunch op het terras voor de kathedraal was heerlijk, bizar was dat de ober niet wist wat aioli was! Dat is best vreemd in een typisch spaans restaurant, in Murcia en een ober die niet weet wat aioli is! Aioli is overigens een (zelf-gemaakte-) mayonaise met knoflook (een beetj maar...) heeeeel erg lekker. JAmmer hoor, maar alles smaakte verder prima. Daarna hebben we uitgebuikt in de Jardin botanico, met alle voorkomende bomen in Murcia. Jammer dat er geen bordjes bijstonden.

woensdag 6 mei 2009

Moederdag op het strand

Afgelopen zondag was het hier moederdag, en op die dag ben ik behoorlijk verwend! ´s Morgens kreeg ik eerst ontbijt op bed met kadootjes. Twee mooie bloemen broches, door de meiden gemaakt, en een lekker luchtje van Marcel. Toen mocht ik natuurlijk bepalen wat we gingen doen en dat was natuurlijk met het mooie weer van die dag naar het strand! We waren al om 11:30 in La Azohia en het wasw er echt verukkuluk! Het water was wel te koud om te zwemmen, alhoewel Isabel bibberend zei van niet.... Na 2 uurtjes de boel weer ingepakt en naar ons nieuwe favoriete terras gereden, in La Mojonera (Isla Plana). Deze tapasbar serveert de heerlijkste tapas en is helemaal niet duur. Voor € 25,- gelunched met 4 personen met wijn en ijs en dan ook nog aan zee! Dat kan nog steeds hier in Murcia.

´s Middags thuis lekker verder geluierd op de veranda, die nu ´smiddags lekker in de zon ligt, en waar je tot negen uur ´s avonds nu lekker uit de wind en in een lekkere temperatuur kan zitten.

Gisteren hebben we de oude buren uit Las Palas op Visite gehad, voor het avondeten. Het was erg gezellig en het eten was goed gelukt. Bernardo en Ana Rosa zijn leuk gezelschap en we kunnen over vanalles praten. Ze hebben ons aan de adressen van de aannemers geholpen voor de offertes van het dak van het appartement. We hebben vandaag de laatste ontvangen en die was duurder dan de eerste. Dus hebben we Pepe van Jomarpe blij gemaakt met de opdracht. Hij kan over een maand ongeveer al beginnnen. We hadden bij hem gelijk al een goed gevoel. Wel fijn dat nu over 2 maanden het dak al weer helemaal klaar is. Dan kan Marcel met de binnenkant beginnen. Maandag begint ook Mark de buurman met elke ochtend 5 uur werken aan het huis, schieten er nog meer dingen op!

We gaan deze week alvast beginnen met de schuren op te ruimen cq te ontruimen, en dan ook een aantal keer naar de carbootsale om de spullen weer kwijt te raken. Dat zal weer ruimte en lucht geven!

zondag 19 april 2009

Bitterballen in Murcia


Gisteren heeft Marcel overheerlijke bitterballen gemaakt. Zelf gedaan via een recept van Mister van Dobben himself. Ze zagen er ook zo uit zoals je ze verwacht. Kan die toch weer goed he.

Vandaag heeft het de hele dag geregend. Niet heel hard, totaal zat er 20mm in de meter. Maar voor hier is dat erg veel, op jaarbasis valt er maar 250-350 mm gemiddeld. Deze herfst en winter hebben we toch al wel 4 of 5 zondagen binnen doorgebracht vanwege regen. Overigens klaarde het aan het einde van de dag weer op en hebben we vanavond in het zonnetje op de veranda koffie gedronken (ja, zonder jas of trui...) Ik denk dat we nu tot Oktober de meeste regen wel gehad hebben.

Gisteren hebben we een ontwerp gemaakt voor ons appartement. Er is ruim voldoende ruimte om een 4 persoons appartement te maken. We hebben er helemaal zin in om dit uit te gaan voeren. Het dak gaan we op zeker laten doen, we zijn bezig met de gunstigste offerte uit te zoeken. Verder denk ik dat we iemand elke ochtend van 9 tot 14 werk laten doen en dan gewoon per uur betalen. Dat is wel fijn voor Marcel, dan gaan de projecten ook wat sneller.

Morgen gaan de meiden na 2 weken paasvakantie al weer naar school. Ze hebben er wel zin in! Fijn om de vriendjes en vriendinnetjes en juf Elena en meester Diego weer te zien!

maandag 13 april 2009

Pasen




Gisteren, zondag, was het hier ook Pasen. Dit is de laatste dag van de hele week van Semana Santa. Hierin is elke dag wel belangrijk, maar hoofdzakelijk Donderdag en Vrijdag (Viernes Santo). Afgelopen jaren zijn we regelmatig naar de processies in Cartagena wezen kijken. Heel indrukwekkend. Leuk is dan om in een van de straatjes een tafeltje te reserveren en daar te dineren. Dan moet je wel op tijd zijn anders is het zeker vol! Tegenwoordig betaal je op zulke avonden ook voor een tafel en de stoelen, dat was voorgaande jaren beslist niet overal zo.

Wij hebben de Paasdagen dit jaar eenvoudig gehouden, paasontbijt, met mislukt ei...hoe is dat na al die jaren van oefenen toch mogelijk! Daarna paaseieren zoeken in de Huerto. Daarna was het heerlijk weer voor een wandeling in de rambla van La Atalaya. Dit is bij I en M achter het huis. Je loopt er door een mooie groene omgeving steeds verder de bergen in. Onderweg kom je langs een echte grot! We hebben veel bloemen gezien, zoals wilde Lathyrus, wilde gladiolen, Convolvulus, Ereprijs, Cistus, Bremen zelfs een echte Orchidee!! Kay en Zak liepen ook mee en dat was voor Charlotte erg leuk, berg opklimmen met een stelletje jongens in plaats van die suffe ouders en dat kleine zusje. HAlverwege hadden we een mooie plek voor een picknick, met sap, fruit, reepjes en een pastasalade. Dat was zo op. De honden hadden het ook uitstekend naar hun zin!

Aan het eind van de wandeling hebben we koffie gedronken bij I en M. Met worteltjes cake, ha ha. Neem echt waar, een cake met wortels, dadels, gember en chocola. Erg gezond en erg makrobiotisch verantwoord zo als altijd bij I en M.

Eenmaal thuis was de visite dag nog niet voorbij! De buurman kwan met zijn bejaarde zus eens bij het huis kijken. Ze is in ons huis geboren en heeft er tot haar 25ste gewoond. Nu is ze tegen de 80. Ze was erg blij dat het huis nu onderhouden wordt en dat er een jong gezin in woont. Ze vertelde wat dingen over vroeger, de vloer bijvoorbeeld is al meer dan 60 jaar oud. Ze vertelde ook dat ze in de bodega met de voeten druiven stampten voor wijn, in de bak die nog steeds in tact is. Gelukkig woont ze in Las Palas, dus als ik eens iets wil weten, dan kan dat.

Last but not least kwan Mitra langs met haar vader. Hij komt uit Iran en kon ons vele verhalen vertellen over wat hij heeft meegemaakt. Dingen die je leest, maar die nu door iemand zijn meegemaakt die bij je op de bank zit. Best schokkende verhalen hoor. Alleen kun je je dit soort dingen vaak moeilijk voorstellen omdat je nooit in een oorlogs- of onstabiele politieke situatie hebt bevonden. Dan realiseer je je ook weer even hoeveel geluk je (dagelijks) hebt. Geen reden tot klagen dus!

donderdag 2 april 2009

Sneew in April?



Zondag en maandag heeft het flink geregend, wel 65 mm in totaal. Alles is gelijk weer fris en groen en je ziet de planten groeien. Er lag dinsdagavond zelfs sneeuw op de bergen van de Sierra Espuña, die kunnen we vanuit de meidenslaapkamers zien. Wel bijzonder hoor, eind maart (was nog geen april dus, maar wel bijna!)

Piraatje heeft een paar slechte dagen gehad, eerst zat ze verstopt en moest ik maandag met haar naar de dierenarts, daar kwam alles eruit. TOen leek het erg goed te gaan, maar ze werd steeds slapper en flauwer. Snel op internet een en ander opgezocht en dinsdag nog even de dierenarts gesproken. Ze moet veel warmer liggen, dus ze heeft nu kruikjes in de mand. Vanavond ga ik ook met warme stenen werken. Ook moet ze om de 2 uur eten. Dat houden we dan nog maar even vol. Ik kan haar gelukkig op mijn werk laten staan en haar daar telkens wat eten geven.

Charlotte en Isabel hebben hun rapporten gehad, allebei erg goed, voor alle vakken een "sobresaliente" wat uitmuntend betekend! Als ze nu maar niet naast hun schoenen gaan lopen...

Morgen begint de paasvakantie voor ze en hebben ze 2 weken vrij. Wel lekker even geen huiswerk.

vrijdag 27 maart 2009

Babypoesje

Op woendag de 25ste maart ging ik even kijken naar het nest babypoesjes op de tuin. Ze lagen in de oppotmachine(!). Ik zag dat de meeste dood waren gebeten, het personeel vertelde me later dat een kater dit had gedaan. Gelukkig leefden er nog 2. Moederpoes was in geen velden of wegen te zien. Dus heb ik de 2 kittens mee naar huis genomen. Ik denk dat ze 10 dagen oud waren. Speciale melk en een flesje gehaald om ze te voeden. Overdag neem ik ze mee naar de tuin waar ik ze dan kan voeren. Het gaat best goed, alleen is er een overleden, die had toch te veel wondjes voor zo´n klein katje. De overgeblevene heet nu Piraatje en is erg levendig en drinkt nu goed uit een flesje. Ze slaapt ook de hele nacht door! Wat ik van mijn eigen kinderen pas na een jaar kon zeggen, ha ha.

De meiden vinden het geweldig om zo´n babypoesje in huis te hebben, lekker mee knuffelen en tutten.

woensdag 18 maart 2009

Gato atropeado

Gisteren zijn we met Cindy naar de dierenarts geweest. We zijn daar heel erg vaste klant. Alle dieren hebben inmiddels wel een of andere operatie of verwonding gehad. De laatste in de rij was poesje Cindy, die drie weken geleden op zaterdag tegen een auto aanliep. Ze had heel veel geluk (en nu nog maar 8 levens) en kwam er met een schedelfractuur en lichte inwendige bloedingen af. Bij de dierenarts hadden ze haar gegevens niet opgenomen, maar toen we er gisteren met haar waren voor de prikpil, bleek ze toch al in het systeem te staan. Als gato atropeado, aangereden kat! Ze waren wel blij dat ze er zo goed aan was. Ze heeft gewoon een harde kop denk ik.

Buurman R is vandaag wezen kijken naar het dak dat we op de schuur willen vervangen. Hij gaat met zijn werkmaat een offerte maken om dit te doen. Ben benieuwd waar ze mee komen.

Morgen en vrijdag hebben de meiden vrij van school omdat het morgen Dia del Padre is. Daarom mag mama gewoon werken......

maandag 16 maart 2009


Buurvrouw S had vanochtend een kapotte auto. Marcel heeft haar geholpen om hem weer aan de praat te krijgen. Gratis daarbij kreeg hij een update van de relatieproblemen in huize S. Even later kwam andere buurman R eens langs om het huis te bewonderen. Hij vroeg aan Marcel of hij wel zeker weet dat hij geen professionele bouwvakker is. Marcel vindt dat hij gewoon perfectionistisch is, ha ha. Het moet wel gezegd worden dat alles wat Marcel maakt in en om het huis er wel erg goed uitziet!

Ik heb vandaag om twee uur de meiden uit school opgehaald en mee gelunched, ter onderbreking van mijn dagelijkse planten beslommeringen. Verder was ik gelukkig niet zo laat thuis, zodat ik ook nog tijd had om verder te gaan met mijn cursus Spaans. Vanavond toch nog maar weer even de kachel aangestoken, hoewel het helemaal niet meer koud is in huis. Dit is gewoon luxe-stoken.

Vannacht droomde ik van lekkages in ons huis (wat in mijn droom overigens helemaal niet lijkt op ons huis hier!), die dramatische vormen aannamen, inclusief dat door het weglopende water verborgen ondergrondse kelders zichtbaar werden. Het moet ook niet gekker worden hoor. Ook droomde ik nog even dat Roosje, die toch al een jaar geleden gesteriliseerd is, 13 jongen kreeg. En ik nog denken in mijn droom, hoe kan dat nou als ze gesteriliseerd is?? Ik had het dus erg druk vannacht.

zondag 15 maart 2009

Zondag 15 Maart 2009

Vandaag een heerlijke dag in Zuid Spanje. Goed weer om de tuin weer eens aan kant te maken. Er waren heel wat nieuwe planten die de grond in moesten, en we hebben ook het een en ander gezaaid. Het valt ook nog niet mee om 8000 m2 vol te poten!! En op veel plekken is gewoon niet veel water beschikbaar en we leggen er ook geen leiding heen. We hebben buiten gelunched. De honden konden ook de hele dag buiten. Op een gegeven moment waren ze weg, ze hadden een konijn gezien en dit over de velden achtervolgd. Aan het einde van de middag hebben we lekker op de veranda (nog niet klaar, maar we kunnen er al wel zitten) een coronaatje gedronken en wat plannen gemaakt voor het appartement. Dit moeten we toch snel gaan realiseren, zodat we dit ook kunnen verhuren. Deze week gaan we wat berekeningen en plannen uitwerken hiervoor. Het dak gaan we wel laten doen, anders is Marcel daar minimaal een half jaar mee bezig in zijn eentje.