maandag 1 november 2010

Monnikenwerk






Op 11 Oktober landden Opa en Oma Schoonen in Alicante. Ze kwamen om mee te helpen met het werk aan het huis. Marcel had als project het terras voor het huis genomen. Natuurlijk geen straatje van 8 bij 5 met stoeptegels, maar 120 m2 Natuursteen in beton. Marcel is vol goede moed gaan leggen, en Henk heeft geopperd en later alle voegen ingewassen. Dit levert na zo´n tijd wel zere knieen en ontvelde handen op, maar de mannen zetten door! Het is na 2 weken nog niet helemaal af, maar het nadert zijn voltooiing. Nadat er gevoegd is moeten we ook nog de betonresten van de tegels halen. Dit moet met verdund zoutzuur en een schuursponsje en steekmesje, omdat de tegels nogal onregelmatig zijn. Dit werk kan je niet te lang achter elkaar doen, omdat de zoutzuuroplossing nogal sterk geurt.... Ik denk nog 1-2 weken vanaf nu en dan is het helemaal klaar. Precies op tijd, zodat Heleen met haar ouders de grind-gedeeltes in de voortuin kan afmaken. Dan is DE HELE VOORKANT KLAAR!!!

Catharien heeft de kinderkamers helemaal geverfd, in wit en blauw. Dat staat erg leuk en fris, vooral met de bruine dakbalken. Verder heeft Catharien nog vele andere klusjes en hand en spandiensten verricht. Het was weer erg gezellig, vooral ook met de spelletjes Pictionary die we met zijn zessen deden.

Op 26 Oktober keerden Opa en Oma weer terug naar het koude, natte en grijze Nederland. Bedankt voor de hulp nogmaals!

1 opmerking:

  1. hiep hoi. het gaat al op een paleisje lijken. alles goed met jullie? hier alles oke.hebben net de 1e herfststorm gehad ,dat zullen jullie vast niet missen. wou dat wij hier altijd mooi weer hadden.

    BeantwoordenVerwijderen