maandag 1 november 2010

Halloween 2010


31 Oktober is traditiegetrouw het feest van Halloween, de dag voor Allerheiligen. Nu is Allerheiligen hier in Spanje echt een heel belangrijke feestdag, mensen kopen veel bloemen en gaan die op 1 November op de kerkhoven naar hun overleden familieleden brengen. Halloween echter begint nu net wat bekendheid te krijgen als (heidens) feest. Veel is natuurlijk door commercie gestimuleerd, maar de Spanjaarden zijn ook niet vies van een feestje, en helemaal als je je dan mag verkleden!

Dit is nu het vierde jaar dat we Halloween vieren met de meiden. Het eerste jaar gingen we met een paar lampionnen langs een paar buren, dat was al erg leuk. Het jaar daarna deden we dat over met een paar buren erbij. Vorig jaar gingen we met een aantal vriendjes en vriendinnetjes van de meiden naar Las Palas, en deden een grote ronde "truco รณ trato", oftewel trick or treat. Toen zag je al wel wat kleine groepjes. MAar dit jaar kon je echt stellen dat er jaarlijks een verdubbelingseffect optreed! Er waren flink wat groepen aan de wandel, en allemaal leuk en origineel verkleed. Wel veel heksen en doodshoofden, maar ja, dat is Halloween. De naam "Halloween" is trouwens afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen. Dit was bij de
Kelten ook oudejaarsavond.

Dit jaar komt Marcel alle eer toe van de schmink! Het zag er echt spectaculair uit!
Na het feestje in Las Palas gingen we (traditiegetrouw inmiddels..)naar Sally en Russell. Russell had een heerlijke Wortel-Koriander soep gemaakt en andere HAlloween hapjes. Erg gezellig.

1 opmerking:

  1. Hallo familie,

    Eindelijk eens op jullie weblog gekeken.
    Dat komt er nooit van.
    Wat een leuke foto van Halloween.
    Bellen jullie snel weer eens een keer.

    Groeten , Lennart,Jeanette,Martijn en Wessel

    BeantwoordenVerwijderen