dinsdag 14 september 2010

Vakantie met Vrienden




2 September 2010

Onze vrienden uit nederland met hun 2 dochtertjes zijn 2 weken bij ons op vakantie geweest. Vlak bij in ieder geval. Na eerst een huisje van engelse buren van ons te hebben gehuurd, zijn ze daar voor water en ratten overlast gevlucht! Gelukkig hebben Sally en Russell een huisje op Camposol, waar ze voor een mooie prijs konden verblijven. Camposol is wel een beetje een engelse kolonie, maar een zwembad dichtbij en een zwembad naast de deur maken veel goed.

We hebben tijdens de vakantie Cartagena bezocht, de Sierra Espuña, het strand en natuurlijk heel lekker gegeten. Veel tapas en veel spaans.

In de Sierra Espuña hebben we de pozos de nieve bekeken, diepe putten waarin in de winter sneeuw opgeslagen werd, om in voorjaar en zomer weer eruit gehaald te worden om voedsel en drank mee te koelen. Elke stad in de omgeving had hier zijn eigen put. In één put kon je met een trap afdalen, het was er inderdaad koel!

We hebben ook met zijn allen de jaarlijkse pluk van de Johannisbroodbonen voltooid, onder het genot van een biertje, water en een goed gesprek. Dit jaar leverde 600 kg € 150,- op. Moet je natuurlijk geen uurloon gaan rekenen! Het was ook al niet genoeg om de schoolboeken te betalen, maar een aanbetaling lukte wel....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten