zondag 19 april 2009

Bitterballen in Murcia


Gisteren heeft Marcel overheerlijke bitterballen gemaakt. Zelf gedaan via een recept van Mister van Dobben himself. Ze zagen er ook zo uit zoals je ze verwacht. Kan die toch weer goed he.

Vandaag heeft het de hele dag geregend. Niet heel hard, totaal zat er 20mm in de meter. Maar voor hier is dat erg veel, op jaarbasis valt er maar 250-350 mm gemiddeld. Deze herfst en winter hebben we toch al wel 4 of 5 zondagen binnen doorgebracht vanwege regen. Overigens klaarde het aan het einde van de dag weer op en hebben we vanavond in het zonnetje op de veranda koffie gedronken (ja, zonder jas of trui...) Ik denk dat we nu tot Oktober de meeste regen wel gehad hebben.

Gisteren hebben we een ontwerp gemaakt voor ons appartement. Er is ruim voldoende ruimte om een 4 persoons appartement te maken. We hebben er helemaal zin in om dit uit te gaan voeren. Het dak gaan we op zeker laten doen, we zijn bezig met de gunstigste offerte uit te zoeken. Verder denk ik dat we iemand elke ochtend van 9 tot 14 werk laten doen en dan gewoon per uur betalen. Dat is wel fijn voor Marcel, dan gaan de projecten ook wat sneller.

Morgen gaan de meiden na 2 weken paasvakantie al weer naar school. Ze hebben er wel zin in! Fijn om de vriendjes en vriendinnetjes en juf Elena en meester Diego weer te zien!

maandag 13 april 2009

Pasen




Gisteren, zondag, was het hier ook Pasen. Dit is de laatste dag van de hele week van Semana Santa. Hierin is elke dag wel belangrijk, maar hoofdzakelijk Donderdag en Vrijdag (Viernes Santo). Afgelopen jaren zijn we regelmatig naar de processies in Cartagena wezen kijken. Heel indrukwekkend. Leuk is dan om in een van de straatjes een tafeltje te reserveren en daar te dineren. Dan moet je wel op tijd zijn anders is het zeker vol! Tegenwoordig betaal je op zulke avonden ook voor een tafel en de stoelen, dat was voorgaande jaren beslist niet overal zo.

Wij hebben de Paasdagen dit jaar eenvoudig gehouden, paasontbijt, met mislukt ei...hoe is dat na al die jaren van oefenen toch mogelijk! Daarna paaseieren zoeken in de Huerto. Daarna was het heerlijk weer voor een wandeling in de rambla van La Atalaya. Dit is bij I en M achter het huis. Je loopt er door een mooie groene omgeving steeds verder de bergen in. Onderweg kom je langs een echte grot! We hebben veel bloemen gezien, zoals wilde Lathyrus, wilde gladiolen, Convolvulus, Ereprijs, Cistus, Bremen zelfs een echte Orchidee!! Kay en Zak liepen ook mee en dat was voor Charlotte erg leuk, berg opklimmen met een stelletje jongens in plaats van die suffe ouders en dat kleine zusje. HAlverwege hadden we een mooie plek voor een picknick, met sap, fruit, reepjes en een pastasalade. Dat was zo op. De honden hadden het ook uitstekend naar hun zin!

Aan het eind van de wandeling hebben we koffie gedronken bij I en M. Met worteltjes cake, ha ha. Neem echt waar, een cake met wortels, dadels, gember en chocola. Erg gezond en erg makrobiotisch verantwoord zo als altijd bij I en M.

Eenmaal thuis was de visite dag nog niet voorbij! De buurman kwan met zijn bejaarde zus eens bij het huis kijken. Ze is in ons huis geboren en heeft er tot haar 25ste gewoond. Nu is ze tegen de 80. Ze was erg blij dat het huis nu onderhouden wordt en dat er een jong gezin in woont. Ze vertelde wat dingen over vroeger, de vloer bijvoorbeeld is al meer dan 60 jaar oud. Ze vertelde ook dat ze in de bodega met de voeten druiven stampten voor wijn, in de bak die nog steeds in tact is. Gelukkig woont ze in Las Palas, dus als ik eens iets wil weten, dan kan dat.

Last but not least kwan Mitra langs met haar vader. Hij komt uit Iran en kon ons vele verhalen vertellen over wat hij heeft meegemaakt. Dingen die je leest, maar die nu door iemand zijn meegemaakt die bij je op de bank zit. Best schokkende verhalen hoor. Alleen kun je je dit soort dingen vaak moeilijk voorstellen omdat je nooit in een oorlogs- of onstabiele politieke situatie hebt bevonden. Dan realiseer je je ook weer even hoeveel geluk je (dagelijks) hebt. Geen reden tot klagen dus!

donderdag 2 april 2009

Sneew in April?



Zondag en maandag heeft het flink geregend, wel 65 mm in totaal. Alles is gelijk weer fris en groen en je ziet de planten groeien. Er lag dinsdagavond zelfs sneeuw op de bergen van de Sierra Espuña, die kunnen we vanuit de meidenslaapkamers zien. Wel bijzonder hoor, eind maart (was nog geen april dus, maar wel bijna!)

Piraatje heeft een paar slechte dagen gehad, eerst zat ze verstopt en moest ik maandag met haar naar de dierenarts, daar kwam alles eruit. TOen leek het erg goed te gaan, maar ze werd steeds slapper en flauwer. Snel op internet een en ander opgezocht en dinsdag nog even de dierenarts gesproken. Ze moet veel warmer liggen, dus ze heeft nu kruikjes in de mand. Vanavond ga ik ook met warme stenen werken. Ook moet ze om de 2 uur eten. Dat houden we dan nog maar even vol. Ik kan haar gelukkig op mijn werk laten staan en haar daar telkens wat eten geven.

Charlotte en Isabel hebben hun rapporten gehad, allebei erg goed, voor alle vakken een "sobresaliente" wat uitmuntend betekend! Als ze nu maar niet naast hun schoenen gaan lopen...

Morgen begint de paasvakantie voor ze en hebben ze 2 weken vrij. Wel lekker even geen huiswerk.