vrijdag 27 maart 2009

Babypoesje

Op woendag de 25ste maart ging ik even kijken naar het nest babypoesjes op de tuin. Ze lagen in de oppotmachine(!). Ik zag dat de meeste dood waren gebeten, het personeel vertelde me later dat een kater dit had gedaan. Gelukkig leefden er nog 2. Moederpoes was in geen velden of wegen te zien. Dus heb ik de 2 kittens mee naar huis genomen. Ik denk dat ze 10 dagen oud waren. Speciale melk en een flesje gehaald om ze te voeden. Overdag neem ik ze mee naar de tuin waar ik ze dan kan voeren. Het gaat best goed, alleen is er een overleden, die had toch te veel wondjes voor zo´n klein katje. De overgeblevene heet nu Piraatje en is erg levendig en drinkt nu goed uit een flesje. Ze slaapt ook de hele nacht door! Wat ik van mijn eigen kinderen pas na een jaar kon zeggen, ha ha.

De meiden vinden het geweldig om zo´n babypoesje in huis te hebben, lekker mee knuffelen en tutten.

woensdag 18 maart 2009

Gato atropeado

Gisteren zijn we met Cindy naar de dierenarts geweest. We zijn daar heel erg vaste klant. Alle dieren hebben inmiddels wel een of andere operatie of verwonding gehad. De laatste in de rij was poesje Cindy, die drie weken geleden op zaterdag tegen een auto aanliep. Ze had heel veel geluk (en nu nog maar 8 levens) en kwam er met een schedelfractuur en lichte inwendige bloedingen af. Bij de dierenarts hadden ze haar gegevens niet opgenomen, maar toen we er gisteren met haar waren voor de prikpil, bleek ze toch al in het systeem te staan. Als gato atropeado, aangereden kat! Ze waren wel blij dat ze er zo goed aan was. Ze heeft gewoon een harde kop denk ik.

Buurman R is vandaag wezen kijken naar het dak dat we op de schuur willen vervangen. Hij gaat met zijn werkmaat een offerte maken om dit te doen. Ben benieuwd waar ze mee komen.

Morgen en vrijdag hebben de meiden vrij van school omdat het morgen Dia del Padre is. Daarom mag mama gewoon werken......

maandag 16 maart 2009


Buurvrouw S had vanochtend een kapotte auto. Marcel heeft haar geholpen om hem weer aan de praat te krijgen. Gratis daarbij kreeg hij een update van de relatieproblemen in huize S. Even later kwam andere buurman R eens langs om het huis te bewonderen. Hij vroeg aan Marcel of hij wel zeker weet dat hij geen professionele bouwvakker is. Marcel vindt dat hij gewoon perfectionistisch is, ha ha. Het moet wel gezegd worden dat alles wat Marcel maakt in en om het huis er wel erg goed uitziet!

Ik heb vandaag om twee uur de meiden uit school opgehaald en mee gelunched, ter onderbreking van mijn dagelijkse planten beslommeringen. Verder was ik gelukkig niet zo laat thuis, zodat ik ook nog tijd had om verder te gaan met mijn cursus Spaans. Vanavond toch nog maar weer even de kachel aangestoken, hoewel het helemaal niet meer koud is in huis. Dit is gewoon luxe-stoken.

Vannacht droomde ik van lekkages in ons huis (wat in mijn droom overigens helemaal niet lijkt op ons huis hier!), die dramatische vormen aannamen, inclusief dat door het weglopende water verborgen ondergrondse kelders zichtbaar werden. Het moet ook niet gekker worden hoor. Ook droomde ik nog even dat Roosje, die toch al een jaar geleden gesteriliseerd is, 13 jongen kreeg. En ik nog denken in mijn droom, hoe kan dat nou als ze gesteriliseerd is?? Ik had het dus erg druk vannacht.

zondag 15 maart 2009

Zondag 15 Maart 2009

Vandaag een heerlijke dag in Zuid Spanje. Goed weer om de tuin weer eens aan kant te maken. Er waren heel wat nieuwe planten die de grond in moesten, en we hebben ook het een en ander gezaaid. Het valt ook nog niet mee om 8000 m2 vol te poten!! En op veel plekken is gewoon niet veel water beschikbaar en we leggen er ook geen leiding heen. We hebben buiten gelunched. De honden konden ook de hele dag buiten. Op een gegeven moment waren ze weg, ze hadden een konijn gezien en dit over de velden achtervolgd. Aan het einde van de middag hebben we lekker op de veranda (nog niet klaar, maar we kunnen er al wel zitten) een coronaatje gedronken en wat plannen gemaakt voor het appartement. Dit moeten we toch snel gaan realiseren, zodat we dit ook kunnen verhuren. Deze week gaan we wat berekeningen en plannen uitwerken hiervoor. Het dak gaan we wel laten doen, anders is Marcel daar minimaal een half jaar mee bezig in zijn eentje.