zaterdag 13 oktober 2012

Aguilas

Vrijdag 12 Oktober 2012, Dia de la Hispanidad.  Een feestdag voor alle Spanjaarden en immigranten!  Fijn zo´n dagje vrij en dan is het een goed idee weer eens iets in de omgeving te gaan doen.  We hebben nog lang niet alles gezien.  Vandaag gaan we naar Aguilas, een badplaats op zo´n 40 minuten rijden bij ons vandaan, dat is als je de nieuwe tolweg neemt.  Via de oude weg was dit voorheen bijna een uur!  Dat is wel €5,65 waard.  Aguilas is een oude stad en van strategisch belang voor de verdediging van de spaanse kustlijn.  Vandaar ook een kasteel hoog op een klif boven de stad.  De stad is ook jaren in handen geweest van de Romeinen (heel wat jaren geleden) en daar zijn nog heel wat overblijfselen van bewaard gebleven.  Dat konden we zien in het Archeologisch Museum van Aguilas (gratis).  Op een oud plein met hele grote Ficus Elastica bomen hebben we koffie gedronken.

Volgende op het programma was een bezoek aan het kasteel San Juan.  Na een zware klim over een heel steile weg kwamen we hijgend en bezweet boven, het was ook nog rond de 28 graden en zonnig....  Het kasteel is mooi gerestaureerd en heeft werkelijk fantastische uitzichten 360 graden in het rond.  Je zou denken dat de soldaten die hier vroeger gelegerd waren hier wel van zouden genieten, maar volgens de info die er binnen in het kasteel aanwezig was, was hun leven bepaald geen pretje:  ´s ochtends een kaal broodje voor de rest van de dag, voor elk wissewasje de hele tocht naar Aguilas stad en weer terug omhoog, en dan nog vaak geen salaris betaald.  Ja, dan gaat de lol er wel af.

Na het bezoek aan het kasteel was het inmiddels lunchtijd.  Aan de voet van het kasteel is een erg leuk restaurant: El Pie Castillo.  Klein, knus, gerund door een echtpaar die ook alles zelf doen.  Een oud pand, en weer in oude stijl verbouwd.  In de zomer is er zelfs een Jacuzzi, die je ´s ochtends prive kunt afhuren (incl ontbijt € 10,- per persoon).  Zie ook de website van het restaurant:  http://el-pie-castillo.orgfree.com/  Echt een aanrader voor wie Aguilas bezoekt (alleen open Donderdag tot en met Zondag).  We aten menu del día, €8,00 per persoon incl 1 drankje.  We aten gazpacho, quiche, salade, gevulde tomaten met kabeljauw, kipspies met aardappels, gevulde paprikas en varkensfiletlapje.  Als toetje pannekoek met nutella (Isabel!) en de andere 3 "Contessa"  dat is viennetta.  Dan nog een koffie en een anis.  De anis was een driedubbele, maar je hoort me niet klagen, Marcel reed naar huis.









Al met al een zeer geslaagd tripje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten