zondag 5 december 2010

Monnikenwerk deel 2







Ja, de voortuin is klaar. Vorige week zijn Heleens ouders een weekje geweest en had Heleen een week vakantie. Genoeg tijd dus om de voortuin af te maken. Marcel had het terras al gelegd, en wat er nog moest gebeuren was het leggen van doek, een betonrand maken en grind erin. Op maandag 22 november begonnen we vol goede moed. Eerst een kanaal voor de afvoer van de wasmachine graven, en dan een ingenieus afvoer/riool systeem erin. Alsof we ervoor gestudeerd hadden (engineering needs girls.....) Toen over de hele oppervlakte antiworteldoek op maat knippen en erin leggen. Even vastleggen met stenen, voor het geval dat er wind komt. Toen kwam er een vrachtwagen met 13 ton grind, hetzelfde als we ook al in de huerto hadden liggen. Ton begon met grind rijden en Heleen maakte het doek langs de terrasranden vast met beton, met daarin weer grind. In een ochtend rijden lag het grind erin, en alles aangeharkt! Ik denk dat we 10 ton hebben gebruikt. We hadden dus wel een beetje spierpijn! Donderdagmiddag konden we al van het vernieuwde uitzicht genieten van het terras.

Ondertussen hield Jany zich natuurlijk bezig met wassen, afwassen, tafel dekken en afruimen, breien en borduren met de kinderen, etcetera.... Dat moet natuurlijk ook allemaal doorgaan!

Marcel was inmiddels aan zijn derde week als ondernemer begonnen. Begin november is hij "autonomo" geworden. Zijn eerste klus is bij Langmead, alle delen van het watergeefsysteem (2 hectare) smeren en onderdelen vervangen. Totaal zal dit 2 maanden werk zijn, en dan gaat hij kijken of hij als "algemeen klusjesman" een boterham kan verdienen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten