zondag 19 juli 2009

Veel werk verzet











In Juni en Juli hebben we veel werk verzet! Marcel heeft de veranda al zo goed als af. Zo hebben we er ruim 30 m2 leefruimte bij die we bijna het hele jaar kunnen gebruiken. In voorjaar, zomer en herfst is het er heerlijk, en door de horren vliegvrij. Voor de winter hebben we er een klein potkacheltje, dat we kunnen stoken indien nodig. Dit is echt een tweede woonkamer, en we gaan er dan ook een zithoek en een eethoek inrichten.

Verder hebben we in Juni/Juli het dak van de bijgebouwen laten vervangen. Dit hebben we laten doen omdat het voor Marcel alleen wel heel erg veel werk zou zijn. Bovendien is het best wel zwaar en dan kan hij zijn talenten beter voor het fijnere werk (ook zwaar hoor, soms!) gebruiken. Een aannemer is met drie man twee weken bezig geweest en we zijn erg tevreden over het resultaat. HEt is wel een fijn idee dat alles nu deze winter daar droog blijft. De appartementen zijn nu een stapje dichterbij!

De meiden hebben inmiddels vakantie. Ze hadden uitmuntende rapporten! De eerste week had ik ook vakantie en was het de fiesta van Las Palas. Daar hebben we met een aantal festiviteiten meegedaan, zoals de Misa Rociera, dit is een feestelijke mis waar (bijna) iedereen in sevillaanse of zigeuner klederdracht komt. Een heel kleurrijk gebeuren. Aansluitend is er dan gratis martini bij een van de plaatselijke bars. En een "paella gigante" voor het hele dorp! Die is nog erg lekker ook. Verder een aantal feestavonden met live muziek, erg gezellig.

De meiden zijn dan nog 3 weken naar zomerschool geweest, omdat 12 weken zomervakantie toch wel erg lang is. Morgen beginnen de laatse acht weken, en ik heb maar een soort programmaatje voor ze gemaakt, zodat de dag nog wat structuur heeft. Gelukkig hoef ik een stuk minder uren te maken voor mijn werk momenteel, zodat ik er ´s middags ook voor ze kan zijn.

Vandaag was het onze 9e trouwdag. Dit hebben we gevierd met ontbijt op bed, door de meiden gemaakt. Verder hadden ze wat "kadootjes" ingepakt, 2 beschilderde stenen, een (oud) schetsboek voor Marcel en een (oud) paardenboek voor mij. Toch erg attent. Oh ja, en een kaart via Hallmark, dat had Charlotte erg goed gedaan!

Vanmiddag zijn we bij wijze van feestje naar de film van Iceage 3 geweest, in 3D. Dit is een erg vermakelijke film, ook voor volwassenen. We hebben genoten!