maandag 8 juni 2009

Feria de Ganados in Fuente Alamo



De eerste week van Juni is inmiddels traditioneel de Feria de Ganados in Fuente Alamo. Dit jaar was de vijfde keer dat deze gehouden werd. Het wordt gehouden in de Rambla van Fuente Alamo. Daar staan allemaal tijdelijke stallen, standjes en tentjes met allerlei standhouders/zaken ter info en ter verkoop. Op zondag is er altijd de Misa rociera, dit is een mis waarbij iedereen (veel mensen) in de traditionele Sevillaanse (zigeuner) kledij rondloopt. Het is altijd heel leuk om naar toe te gaan, al die kleurige jurken! Ook dit jaar zijn we zelf ook weer in onze gitano jurken gestapt, ik en de meiden. Voor Charlotte hebben we vorige week nog een nieuwe gekocht op de markt in Fuente. Dit is een tweede hands jurk die je dan koopt voor €20,- Typisch geen geld voor zo´n mooie handgemaakte jurk.

Verder zijn er vooral heel veel paarden in alle kleuren en maten, van Arabische volbloeds tot Shetlanders, tot ezelsveulentjes. Ook rijden er aanspanningen rond met een of meer paarden of muildieren. De meiden mochten meerijden op de wagen van de oom van een vriendinnetje van school, vonden ze geweldig! Ik heb zelf wel weer een paar leuke paarden gezien, maar even nog geen tijd, beter als C, iets groter is en nog wat beter kan rijden!

Car Boot Sale

Op Zondag 31 Mei zijn we ´s ochtends in alle vroegte naar de car boot sale in Cañadas del Romero gegaan. We hadden nog heel wat spulletjes waar we vanaf moesten,en dan is een car boot sale hier een goede optie. Voorheen gingen we meestal naar San Javier, maar Cañadas del Romero is een heel stuk dichterbij. Toen we om 7:15 aankwamen was het al behoorlijk druk met autos en standhouders. We parkeerden onze auto op de aangegeven plaats en zetten de tafel neer. Binnen 2 tellen stonden er wel 20 marokkanen om de tafel en de auto heen, ze wilden alles al kopen wat ze zagen, inclusief de thermoskan met verse koffie en de koelbox met broodjes! Ook de dozen die nog niet uitgepakt waren vonden ze erg interessant. Na een half uurtje werd het wat rustiger en konden we rustig alles uitpakken. De meiden vonden het ook wel heel leuk, vooral toen er later wat kindertjes hun oude speelgoed en knuffels kwamen kopen.

Al met al hebben we best leuk verkocht, met name de schotelontvanger (€ 30) en de kantenmaaier (€15) brachten leuk geld op. De kantenmaaier verkochten we aan een engels stel, die niet genoeg geld bij zich hadden, vervolgens een aanbetaling deden (!), naar hun huis gingen om meer geld te halen, betaalden en vervolgens zeiden, we laten hem nog even bij jullie, dan kunnen we even koffie gaan drinken. Aan het einde van de markt hebben we ze maar even opgezocht om de maaier af te geven.

De totale opbrengst was €100,- bestemd voor de Euro-Disney pot. En we zijn nu wel van de allerlaatste dozen met "rommel" af. In de toekomst dan alleen nog maar kleding van de meiden die te klein is en wat spulletjes en speelgoed die uit de gratie raken.... Het is wel fijn om steeds meer van die "ballast" kwijt te raken. Op een gegeven moment lijkt het in huis wel alsof we alles van A naar B en via C weer naar D slepen, en elke keer diezelfde dozen. Dat zijn er nu toch wel weer zo´n 12 minder!! Ruimt heerlijk op. Binnenkort kunnen alle spullen op de 2 zoldertjes en in de bergkast.