zondag 24 mei 2009

Lunch in Murcia

Vandaag hebben we met mijn ouders, die hier 10 dagen op vakantie zijn, een tripje naar Murcia (stad) gemaakt. Het is maar 40 minuutjes met de auto. Wat is Murcia een leuke stad. Ten eerste is het weer er altijd goed, wat leuk is voor koffie, churros, broodjes, bier, calamares etc op terrasjes! Verder zijn er veel oude (historisch interessante) gebouwen te bewonderen. Vandaag hebben we de Kathedraal bekeken, en het bijbehorende museum. Wat een prachtig bouwwerk. Maar zoals mijn vader terecht opmerkte, is dat dit soort gebouwen zo veel jaren geleden alleen konden verrijzen door het geld van heel veel arme mensen en enkele rijke, en door het zweet van heel veel arme mensen. Dat werpt er weer een iets ander licht op. Maar daar denken we niet te veel aan, nu genieten we ervan. De meiden vonden het ook mooi en spannend en legden hier en daar links met hun eigen belevingswereld. Zo zagen we een heilige die wel heel erg op Albus Perkamentus leek en ook een heilige (Christophorus) reus die een baby (Jezus) op de schouders droeg, wat ons meteen deed denken aan Hagrid met Harry Potter!.

Na de kathedraal over de rio de Segura gewandeld over de Puente de los Peligros, de brug van de gevaren, naar een andere wijk gelopen. Daar bevond zich het water en wetenschapsmuseum, met erg leuke interactieve zaken die met water te maken hadden. Heel interessant en leerzaam ook voor de meiden.

Lunch op het terras voor de kathedraal was heerlijk, bizar was dat de ober niet wist wat aioli was! Dat is best vreemd in een typisch spaans restaurant, in Murcia en een ober die niet weet wat aioli is! Aioli is overigens een (zelf-gemaakte-) mayonaise met knoflook (een beetj maar...) heeeeel erg lekker. JAmmer hoor, maar alles smaakte verder prima. Daarna hebben we uitgebuikt in de Jardin botanico, met alle voorkomende bomen in Murcia. Jammer dat er geen bordjes bijstonden.

woensdag 6 mei 2009

Moederdag op het strand

Afgelopen zondag was het hier moederdag, en op die dag ben ik behoorlijk verwend! ´s Morgens kreeg ik eerst ontbijt op bed met kadootjes. Twee mooie bloemen broches, door de meiden gemaakt, en een lekker luchtje van Marcel. Toen mocht ik natuurlijk bepalen wat we gingen doen en dat was natuurlijk met het mooie weer van die dag naar het strand! We waren al om 11:30 in La Azohia en het wasw er echt verukkuluk! Het water was wel te koud om te zwemmen, alhoewel Isabel bibberend zei van niet.... Na 2 uurtjes de boel weer ingepakt en naar ons nieuwe favoriete terras gereden, in La Mojonera (Isla Plana). Deze tapasbar serveert de heerlijkste tapas en is helemaal niet duur. Voor € 25,- gelunched met 4 personen met wijn en ijs en dan ook nog aan zee! Dat kan nog steeds hier in Murcia.

´s Middags thuis lekker verder geluierd op de veranda, die nu ´smiddags lekker in de zon ligt, en waar je tot negen uur ´s avonds nu lekker uit de wind en in een lekkere temperatuur kan zitten.

Gisteren hebben we de oude buren uit Las Palas op Visite gehad, voor het avondeten. Het was erg gezellig en het eten was goed gelukt. Bernardo en Ana Rosa zijn leuk gezelschap en we kunnen over vanalles praten. Ze hebben ons aan de adressen van de aannemers geholpen voor de offertes van het dak van het appartement. We hebben vandaag de laatste ontvangen en die was duurder dan de eerste. Dus hebben we Pepe van Jomarpe blij gemaakt met de opdracht. Hij kan over een maand ongeveer al beginnnen. We hadden bij hem gelijk al een goed gevoel. Wel fijn dat nu over 2 maanden het dak al weer helemaal klaar is. Dan kan Marcel met de binnenkant beginnen. Maandag begint ook Mark de buurman met elke ochtend 5 uur werken aan het huis, schieten er nog meer dingen op!

We gaan deze week alvast beginnen met de schuren op te ruimen cq te ontruimen, en dan ook een aantal keer naar de carbootsale om de spullen weer kwijt te raken. Dat zal weer ruimte en lucht geven!